Stel uw vraag Subsidie
Terug

Gegevens activiteit

30 Mei 2022
15.00 - 16.30 uur
Mosae Forum 10

Meer activiteiten

Cursus VvE's met Energie - 5, 19 oktober en 2 november 2022

Speciaal voor VvE’s: Zonnige daken 2.0 en laadpunten
30 Mei 2022

Gemeente Maastricht, MEA en SIM willen ook in 2022 bedrijven en VvE's in Maastricht ondersteunen bij de eerste stappen naar een zonne-energieproject op hun dak. Dit doen wij onder de naam Zonnige Bedrijfsdaken 2.0. Wij hebben Limburgse experts, gevraagd hierbij te helpen. Zonnepanelen op het dak zijn goed voor het milieu, maar ook voor u en uw VvE. Door dit samen te doen, kunnen we een groot verschil maken en het levert diverse voordelen op. Laten we Maastricht samen een stukje duurzamer maken!


 

In deze informatiebijeenkomst in het stadskantoor (Mosae Forum 10) speciaal voor VvE's vertellen wij u alles over dit project en hoe u kunt deelnemen.

Voordat u aan de slag gaat met zonnepanelen, is het prettig en verstandig om te weten of uw dak überhaupt geschikt is en of de businesscase rendabel is. Als u op basis van het bijwonen van een informatiebijeenkomst meer interesse hebt gekregen in een zonne-energieproject op uw dak, dan gaan we graag 1 op 1 het gesprek met u aan. Op basis van de door u ingevulde inventarisatielijst met informatie en behoeften kunnen de experts met u overleggen over de technische mogelijkheden en voorwaarden, het opwekpotentieel en de te nemen vervolgstappen.

Deelnemers aan de informatiebijeenkomst kunnen een Quickscan Zonnepanelen aanvragen bij de VvE Zonnecoach. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden uitgelegd. Ook krijgt u een eerste inzicht in de kosten en opbrengsten die nodig zijn om een businesscase voor te bereiden. 

Heeft uw VvE al nagedacht over laadpunten voor elektrische auto’s? Het kan lastig zijn deze te realiseren voor een VvE, maar u krijgt er binnenkort zéker mee te maken. Leden van uw Vve zijn er wellicht al mee bezig. U kunt dus beter goed voorbereid zijn. De gemeente Maastricht stimuleert de aanleg van private laadpalen en wil daarbij helpen. Zo proberen we drempels te verlagen en de druk op onze gezamenlijke openbare ruimte te verminderen. Gelukkig is er al veel uitgedacht om VvE’s hierbij te helpen. We praten u bij over wat kan en hoe. En we horen graag waar u nog tegenaan loopt.

Stuur voor 26 mei een e-mail naar brigitte.mulder@maastricht.nl onder vermelding van bijeenkomst 30 mei.