Stel uw vraag Subsidie

We blijven werken aan een duurzame toekomst
27 Juni 2016

Energie is schaars. Dat is geen nieuw gegeven. Daarom blijven we werken aan duurzame-, klimaat- en energiebesparende maatregelen en steunen we allerlei noodzakelijke initiatieven. Van het opwekken en verspreiden van hernieuwbare energie, duurzame inkoop, het klimaatvriendelijk uitvoeren van toekomstige bouw en renovatie tot afvalverwerking.
Zo zijn we in Sittard-Geleen bijvoorbeeld actief betrokken bij de oprichting van warmtebedrijf Het Groene Net. Het gaat hierbij om een techniek om met de restwarmte van de industrie, huizen in de omgeving te verwarmen. De meeste energie die we nu gebruiken komt niet uit duurzame bronnen zoals biomassa, zon of wind, maar uit fossiele brandstoffen. Kostbare en overtollige warmte kan via het warmtenet worden hergebruikt, waardoor alsnog CO2 kan worden bespaard.
Er is ook ruimte voor lokale initiatieven zoals het project e-carsharing. Dit is het flexibel gebruik van elektrische auto’s door meerdere partijen. Dat levert op dat schone voertuigen intensiever en efficiënter ingezet worden. Daardoor dalen de kosten per gereden kilometer aanzienlijk. Minder vervoerskosten betekent voor bedrijven en burgers ook meer economische ruimte voor andere bestedingen. Verder levert de inzet van elektrische voertuigen direct milieuvoordeel op, want elektrisch vervoer is schoon, stil en energiezuinig.
Een ander lokaal initiatief is het project Dubbel Duurzaam. Doel van dit project is het energiezuiniger en levensloopbestendiger maken van woningen in Sittard-Geleen. Ik ben heel enthousiast over dit project. Dubbel Duurzaam verlaagt namelijk voor veel mensen de drempel goed advies in te winnen over de juiste maatregelen. Dat levert langere zelfstandigheid op, een lagere energierekening en meer wooncomfort.
Ik roep iedereen op: Verbeter de wereld, begin bij het milieu!

Ik roep iedereen op: Verbeter de wereld, begin bij het milieu!

Kalender