Stel uw vraag Subsidie

Wist je dat?
2 Juli 2018

Wist je dat in 2030 bijna twee miljoen woonhuizen verduurzaamd moeten worden om aan het klimaatakkoord te voldoen? In 2050 moeten alle woningen verduurzaamd zijn. Om deze doelstellingen te behalen worden er diverse besluiten genomen die van directe invloed zijn op iedere woningeigenaar. Hieronder worden enkele van de reeds genomen besluiten toegelicht:

De wet Voortgang Energietransitie (wet VET) vormt de basis voor het verbod op aardgas in nieuwbouw. De wet VET is per 1 juli 2018 van kracht gegaan, vanaf nu moeten alle nieuwbouwwoningen die op of na 1 juli 2018 zijn ingediend voor een omgevingsvergunning aardgasvrij zijn.

Een Cv-ketel draait volledig op aardgas en produceert veel CO2-uitstoot. Binnen enkele jaren is het wellicht niet meer mogelijk om een nieuwe Cv-ketel aan te schaffen of aan het einde van zijn levensduur te laten vervangen. Is je Cv-ketel aan vervanging toe? Dan kun je dus beter op zoek naar alternatieve warmtebronnen, zoals verwarming via een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of infraroodverwarming.

Een groot deel van de Nederlandse huishoudens wordt verwarmd met aardgas afkomstig uit Groningen. Om de CO2-uitstoot en het risico op aardbevingen in Groningen te beperken, wordt de Groningse aardgaskraan in 2030 helemaal dichtgedraaid.

Alle gemeenten in Nederland moeten uiterlijk in 2021 een planning hebben gericht op een CO2-arme gebouwde omgeving (dus ook woningen) in 2050. In 2021 moet voor alle wijken bekend zijn wat het alternatief voor aardgas is.

Vanaf 2030 gaat de gaskraan dicht!

Kalender