Stel uw vraag Subsidie

Beekse Energie Coöperatie

Wilt u zelf graag duurzame zonne-energie gebruiken maar is uw dak niet geschikt of u wilt geen panelen op uw eigen dak? De Beekse Energie Coöperatie biedt u de kans om zelf groene energie op te wekken samen met andere bewoners. Onze projecten zijn gebaseerd op de subsidie Regeling Verlaagd Tarief (RVT) bij collectieve opwek ook wel 'Postcoderoos Regeling' genoemd.

Ons eerste project, dat we aan het voorbereiden zijn betreft het plaatsen van zonnepanelen op de schuren van Keulers Loonbedrijf in Groot Genhout.

U heeft de volgende voordelen:

 • geen gedoe op eigen dak
 • efficiëntie door grootschalige aanschaf
 • aantrekkelijk rendement gedurende 15 jaar
 • u draagt daadwerkelijk bij aan een schoner milieu en de bestrijding van klimaatverandering
 • De Beekse Energie Coöperatie beheert de installatie en verzorgt de administratie

Voor de volledigheid noemen we ook de ‘nadelen’:

 • een professionele energiecoöperatie is nodig i.v.m. administratie, fiscus en energiebedrijf alleen voor mensen in postcoderoos gebied. U moet wonen in één van de volgende postcodegebieden:
 • 6191 (Beek),
  6176 (Spaubeek),
  6181 (Elsloo),
  6161 (Geleen),
  6164 (Geleen),
  6243 (Geulle),
  6199 (Maastricht-Aachen Airport),
  6235 (Ulestraten),
  6333 (Schimmert),
  6361 (Nuth en Vaesrade).
 • Niet alle bedrijven faciliteren de postcoderegeling; d.w.z. dat ze de teruggave van de energiebelasting  ondersteunen. Een overstap naar een ander energiebedrijf  kan dan nodig zijn. De Beekse Energie coöperatie gaat samenwerken met Greenchoice. Dat is een bedrijf dat  de postcoderoosregeling voluit ondersteunt.

De Beekse Energie Coöperatie  wil een bijdrage geven aan een duurzame toekomst, zodat de generaties na ons niet worden benadeeld door vervuilend energieverbruik van ons. De zon is een onuitputtelijke bron van schone energie. Die gebruiken we!

We doen dat samen met de Burgers van Beek en omliggende gemeenten in de vorm van een coöperatie, die zonnepanelen aanlegt op industriële en agrarische daken, en terreinen. De postcoderoos regeling ingesteld door  de Nederlandse overheid maakt daarbij voor de leden een aantrekkelijk rendement mogelijk op hun investeringen.

Een betere wereld begint bij onszelf, nu en in de toekomst.

 

U bent van harte welkom!

Kijk op de website van de Beekse Energie Coöperatie voor meer informatie en de statuten.

Investeer in een duurzame toekomst met een aantrekkelijk rendement

Kalender