Stel uw vraag Subsidie

Nacht van de Nacht in Maastricht
25 Oktober 2018

De Nacht van de Nacht, zaterdag 27 oktober, staat in het teken van lichtvervuiling. Overal in Nederland doen overheden, organisaties en particulieren mee aan deze actie waarin ’s nachts enkele uren de verlichting uitgaat. De gemeentelijke organisatie laat het hele weekend de schijnwerpers uit die gericht staan op markante panden en kunstwerken in de stad. Zo blijven de lichtbronnen uit die bijvoorbeeld, Centre Céramique, het Stadhuis en het Theater aan het Vrijthof aanlichten.

Wethouder Gert-Jan Krabbendam: “We doen als gemeente ook mee aan de Nacht van de Nacht. We doen niet alle lampen uit, maar wel de schijnwerpers die gericht staan op bijvoorbeeld het Stadhuis en Centre Céramique. We willen op die manier mensen meer bewust maken van lichtvervuiling. Het licht van alle lampen ’s nachts is iets waar mensen en dieren last van kunnen hebben. En dan hebben we het niet eens over wat het kost om die lampen te laten branden. We hopen dat ook andere bedrijven, organisaties en bewoners meedoen en bewuster omgaan met hun verlichting."

Onder de vlag #missionzeromaastricht werken we samen aan een klimaatneutraal Maastricht in 2030. Dat doen we door allerlei wegen te bewandelen samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Een daarvan is aandacht vragen voor lichtvervuiling en energieverbruik door mee te doen met de Nacht van de Nacht.