Stel uw vraag Subsidie

Publieksbeurs over duurzaam erfgoed
30 Augustus 2018

Bent u eigenaar of bewoner van een monument? Bezoek dan op 8 september tussen 10.00 en 17.00 uur in de Lambertuskerk Maastricht de publieksbeurs over duurzaamheid en monumenten. Op deze beurs zijn specialisten aanwezig die u alles kunnen vertellen over de verschillende duurzaamheidsoplossingen, subsidiemogelijkheden, duurzaamheidshypotheken en technische innovaties. Heeft u gerichte vragen? Monumenten- duurzaamheids experts zitten klaar voor een speeddate. 


Energiekosten blijven stijgen. Door gericht maatregelen te nemen kunt u op de energiekosten besparen. Het gebruik van zonnecollectoren, dubbelglas of het isoleren van daken of muren is bij monumenten niet altijd mogelijk zonder de monumentale kwaliteit aan te tasten. Vaak is meestal wel een ander pakket aan maatregelen voor energieduurzaamheid mogelijk.


Technologische ontwikkelingen en innovaties bieden namelijk steeds meer mogelijkheden om monumentaal erfgoed te verduurzamen én de cultuurwaarden van het erfgoed te behouden. De beurs is onderdeel van de Open Monumentendag.

Kalender