Stel uw vraag Subsidie

VvE-cursus Duurzaamheid goed ontvangen
3 Juli 2019

In de cursus krijgen VvE’s inzicht in de verschillende aspecten van verduurzaming van hun gebouw. De interactieve cursusaanpak geeft hen een leidraad om stap voor stap aan de slag te gaan met het maken van een verduurzamingsplan. Concrete voorbeelden over de kansen en mogelijkheden van (verdere) verduurzaming helpen hen nóg gerichter op weg.

Bent u ook woningeigenaar in een VvE en heeft u ook vragen over verduurzaming en de te volgen stappen? Dan is de cursus ‘Maastrichtse VvE’s Met Energie’ voor u een uitgelezen kans om uw licht op te steken en uw leden beter te informeren over alle ins en outs rond verduurzaming. In 3 dagdelen komen alle belangrijke aspecten van verduurzaming van uw VvE-gebouw aan de orde.

De cursus gaat in op praktische en prangende vragen. Hoe werkt het besluitvormingsproces in de VvE? Wat moet je zoal weten op juridisch, financieel en technisch vlak? Hoe motiveer je leden om het gebouw (verder) te verduurzamen? Hoe maak je een optimaal plan van aanpak? Hoe bereken je de haalbaarheid en betaalbaarheid van een verduurzamingsplan?

 

Heel praktische en duidelijke informatie dus, die u als VvE verder helpt in het soms lastige proces van communiceren, overleggen en beslissen over verduurzaming. Informatie die de deelnemers ook erg waarderen. Enkele reacties van cursisten:

 

  • “De cursus geeft helder antwoord op grote vragen als ‘Hoe moet dat nou financieel?’”
  • “Dankzij de heldere data en praktische voorbeelden beschik ik nu over goede handvatten om een doortimmerd plan te maken.” 
  • “Gratis en om niet krijg je ter zake doende informatie aangereikt.”
  • “De cursus zet alle technische, organisatorische én financiële aspecten helder op een rij.”

 

Het mag duidelijk zijn: de cursus ‘Maastrichtse VvE’s Met Energie’ iszeer positief ontvangen door de deelnemende VvE’s. Meld u ook aan voor deze cursus, die u aangeboden wordt door de VvE Energiebalie van de Gemeente Maastricht. De volgende sessies beginnen in september. Meer weten? Kijk op www.gemeentemaastricht.nl/vve-balie voor meerinformatie en achtergrond.

De cursus bevat veel diepgang en stelt je als VvE in staat om verder te kunnen bouwen.

Kalender