Stel uw vraag Subsidie

Energieheld Colette

Nieuwe Energie in Limburg is op bezoek geweest bij Colette uit Broekhem. Zij heeft inmiddels al een paar mooie stappen gezet rondom het verduurzamen van haar woning. Haar doel: een energie neutrale woning die zichzelf terug verdient en bijdraagt aan een beter milieu.

Wat was je drijfveer? “De aarde geeft ons allen water, eten en allerlei grondstoffen die wij nodig hebben in ons dagelijks leven. Het minste wat ik kan doen is de aarde niet vervuilen. Een morele plicht richting moeder natuur!” Naast een bijdrage leveren aan een beter milieu, geeft Colette ook aan dat het financieel heel interessant is. “Geld op de spaarrekening levert tegenwoordig niet veel op. Ook niet als je jong bent, zoals ik. Als je nu investeert in je eigen woning, verdien je dit binnen een paar jaar al terug. En dan kun je jarenlang genieten van je investering.”

Wat levert het op? “Naast het financiële voordeel én mijn bijdrage aan een beter milieu, word mijn woning ook steeds aangenamer.”

Waarom is dit ook interessant voor anderen?Verduurzamen van de woning is voor iedereen interessant. We moeten met z’n allen van het gas af, en dat is een gigantische opgave. Alleen komen we er niet. Ook daar is Colette het mee eens: “We moeten betere en slimmere keuzes maken rondom de besteding van ons budget. Waar willen we ons geld aan uitgeven? Aan een leuke vakantie? Of aan het verbeteren van ons eigen huis wat tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzame toekomst?”

Heb je nog een goede tip? “Investeer jong in duurzame maatregelen. Over een paar jaar heb je je investering terugverdiend en daarna kun je heel lang profiteren van je investering! Op termijn is het daadwerkelijk goedkoper om je woning te verduurzamen.” Colette is ook Commissielid in de lokale politiek. “Ook de gemeente dient haar voorbeeldrol goed op te pakken. Zo inspireert de gemeente ook de inwoners om aan de slag te gaan.”

Wat levert het op?

“Naast het financiële voordeel én mijn bijdrage aan een beter milieu, word mijn woning ook steeds aangenamer.”

Waarom is dit ook interessant voor anderen?

Verduurzamen van de woning is voor iedereen interessant. We moeten met z’n allen van het gas af, en dat is een gigantische opgave. Alleen komen we er niet. Ook daar is Colette het mee eens: “We moeten betere en slimmere keuzes maken rondom de besteding van ons budget. Waar willen we ons geld aan uitgeven? Aan een leuke vakantie? Of aan het verbeteren van ons eigen huis wat tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzame toekomst?”

Heb je nog een goede tip?

“Investeer jong in duurzame maatregelen. Over een paar jaar heb je je investering terugverdiend en daarna kun je heel lang profiteren van je investering! Op termijn is het daadwerkelijk goedkoper om je woning te verduurzamen.” Colette is ook Commissielid in de lokale politiek. “Ook de gemeente dient haar voorbeeldrol goed op te pakken. Zo inspireert de gemeente ook de inwoners om aan de slag te gaan.”

Een energieneutrale woning die zichzelf terugverdient en bijdraagt aan een beter milieu

Kalender