Stel uw vraag Subsidie

Energieheld John Claessen

John Claessen uit Stein is als docent bouwkunde bepaald geen nieuwkomer in de wereld van verduurzaming en huizen. Toch wist de energiecoach van Dubbel Duurzaam die langskwam hem te verrassen met kennis van zaken en een rapport met vooruitstrevende tips. Claessen heeft zelf niet alleen verstand van huizen, hij ondernam de afgelopen jaren al tal van acties om zijn eigen huis te verduurzamen. Hij had al in 2002 zonnepanelen en onder andere de vloer, het dak en het glas zijn al stevig geïsoleerd. 


“Ik was aan het dubben wat ik nog meer kon doen in huis, aangezien ik al zoveel verduurzaamd had.”

De coach van Dubbel Duurzaam haalde tijdens de scan echter toch nog een aantal zaken aan die Claessen in de toekomst overweegt. Zo las hij in het rapport de optie van een WTW-installatie, een warmte terugwininstallatie. Een redelijk nieuwe optie tot verduurzaming voor bestaande bouw. Vooruitstrevend, maar Claessen vindt het interessant en gaat de ontwikkelingen over WTW-installaties bij bestaande bouw de komende tijd dan ook in de gaten houden. Dat geldt ook voor een andere optie die uit het rapport van Dubbel Duurzaam kwam: een mechanische ventilatie box. Ook hier besluit Claessen om de ontwikkelingen te volgen voordat hij overgaat tot actie. Verder overweegt hij tevens de optie van een warmtepomp, maar door de flinke investering is dit voor nu toekomstmuziek. 

Overigens hoef je voor een scan van Dubbel Duurzaam helemaal geen voorkennis te hebben over duurzaamheid en energie. Sterker nog: ze zijn bedoeld om je op weg te helpen in de acties die je kunt ondernemen om je huis te verduurzamen. Er staan naast grotere investeringen ook altijd laagdrempelige tips in het rapport.

Wilt u ook een gratis energie- of een zorgscan voor uw huis? Meldt u dan aan via de site van Dubbel Duurzaam via: https://www.dubbel-duurzaam.nl

“Ik was aan het dubben wat ik nog meer kon doen in huis, aangezien ik al zoveel verduurzaamd had.”

Kalender