Stel uw vraag Subsidie

Energieheld Paul Jaspar

Paul Jaspar had al het een en ander verbouwd in zijn huis, maar hij stond open voor meer. Daarom besloot hij een scan aan te vragen bij Dubbel Duurzaam. Deze scan en het bijbehorende rapport leverde nuttige input op. Hij aarzelde dan ook niet om een aantal zaken op te pakken. 


“Zo kwam uit de scan de tip voor dakisolatie, daarvan bekijk ik nu of ik dit kan doorvoeren. Gevelisolatie, de andere tip, gaat na mijn verbouwing sowieso gebeuren.”

De scan gaf ook de doorslag om de cv-ketel van Jaspar te vervangen. 

“Deze was al meer dan 15 jaar oud. Op basis van het rapport besloten we niet langer te wachten voordat deze kapot zou gaan. Nu hebben we een nieuwe, energiezuinigere hr-ketel.”

Ook stond er in het rapport van Dubbel Duurzaam informatie om de energievoorziening te automatiseren. Mede door deze opmerking verdiepte Jaspar zich hierin en sprak hij erover met anderen in zijn omgeving. 

“Met als resultaat dat ik een Google Nest kreeg als kerstcadeau. Hiermee kun je onder andere ook de warmte automatisch reguleren.”

Je past er zelfs je levensstijl op aan, zegt Jaspar. 

“Zo gaat bij ons de verwarming automatisch om half 12 uit en is het dus om half 1 koud aan het worden. Dan is het tijd om naar bed te gaan.”

Maar hij dacht niet alleen groot, ook de kleinere tips van Dubbel Duurzaam werden gretig ontvangen. 

“Alle lampen in huis zijn vervangen door LED-lampen. Dat dit energie bespaart, daar hoef je geen genie voor te zijn.”

Verder vindt Jaspar dat mensen zouden moeten weten dat het je echt iets op kan leveren, al die duurzame aanpassingen. Zo verdiende hij flink aan zijn zonnepanelen en bespaart hij nu door ook op de energierekening. 

“Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee.”

Wilt u ook een gratis energie- of een zorgscan voor uw huis? Meldt u dan aan via de site van Dubbel Duurzaam via: https://www.dubbel-duurzaam.nl

“Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee.”

Kalender