Stel uw vraag

CLERXvanROYadvocaten
29 Maart 2017

Normaliter houdt een advocatenkantoor zich bezig met juridische
problemen. Denk aan ontslag, echtscheiding of een conflict over
de koop van een woning. Een advocaat geeft dan deskundig
advies. Advocatenkantoor CLERXvanROY uit Beek doet echter
meer. Het kantoor investeert niet alleen in deskundig advies maar ook in duurzaamheid. Vandaar dat er in 2011 een
zonnestroom installatie in gebruik werd genomen die het kantoorpand volledig gaat voorzien van elektriciteit door zonne-energie.

Door de installatie van 51 zonnepanelen wordt 10.404kWh per jaar geproduceerd. Dat is meer dan het advocatenkantoor nodig heeft. De energie die over is vloeit terug naar Essent en zorgt ervoor dat er ook ongeveer 4 huishoudens voorzien worden van stroom. De installatie van de zonnepanelen is de eerste stap, maar het kantoor sluit niet uit dat zij meer acties op het gebied van energiebesparing gaat ondernemen.“Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en zou integraal deel moeten uitmaken van de bedrijfsvoering. Energiebeleid hoort op de agenda van de ondernemer, ondanks het ontbreken van subsidies. Daarnaast wil ik graag duidelijk maken dat duurzaam ondernemen haalbaar is en zeker de moeite waard, ondanks dat er geen subsidies voor bedrijven. De gemeente Beek is blij met het initiatief van CLERXvanROY. Zij heeft drie jaar geleden het klimaatbeleidsplan
vastgesteld, als één van de drie pijlers van het Millenniumbeleid. Onderdeel van het plan is het stimuleren van duurzame energie in de gemeente Beek. Inmiddels zijn er al veel particulieren die hier hun bijdrage aan duurzame energie geleverd hebben. Het initiatief van CLERXvanROY is een mooi voorbeeld van hoe ook ondernemers hun bijdrage kunnen leveren. De gemeente hoopt dat veel ondernemers dit voorbeeld zullen volgen.

Duurzaam ondernemen is haalbaar en zeker de moeite waard!

Maatregelen in beeld