Stel uw vraag Subsidie

Vernieuwd energieloket "Nieuwe Energie in Limburg.nl"
9 Oktober 2018

Hét digitale energieloket voor en van Limburgers is in een nieuw jasje gestoken. Neem een kijkje en laat je inspireren door lokale voorbeelden, interessante tips en handige lokale projecten en acties.

We staan voor een grote opgave, de energietransitie. Fossiele brandstoffen zoals aardgas en kolen moeten vóór 2050 plaats maken voor nieuwe duurzame vormen van energie, zoals zonne- en windenergie. Dat betekent ook dat woningen aangepast moeten worden. Maar liefst 8 miljoen stuks in Nederland. Dus ook die van ons, in Limburg. Maar hoe pak je dat aan? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar kan ik terecht en wie kan mij helpen? Het is niet altijd makkelijk om tussen alle mogelijke (lokale) maatregelen, mogelijkheden en aanbieders het overzicht te houden.

In 2016 hebben alle Limburgse gemeenten een gezamenlijk digitaal informatiepunt opgezet: het energieloket genaamd ‘Bespaar Energie in Limburg.nl’. Dit loket heeft het doel om Limburgers met een eigen woning te inspireren, activeren én informeren over alle mogelijkheden om zelf energie te besparen of op te wekken. Het loket geeft een helder en objectief beeld van nationale, regionale en lokale mogelijkheden, subsidies en financieringsmogelijkheden.

De website Bespaar Energie in Limburg.nl is druk bezocht, maar vraagt om verdieping én verbreding. Daarom is de website geüpdatet en in een nieuw jasje gestoken. De website heeft zelfs een nieuwe naam gekregen: ‘Nieuwe Energie in Limburg.nl’.

De vernieuwde website heeft meer inspirerende voorbeelden en is een wegwijzer om je woning te verbeteren. Daarnaast zijn er steeds meer collectieve oplossingen, zoals zonnedaken, zonneweiden of windmolenparken. De website geeft een actueel beeld van projecten waarin je als eigenaar van een koopwoning in Limburg kunt deelnemen. Uiteraard is alle vertrouwde informatie rond verduurzamingsmaatregelen overeind gebleven, up-to-date gemaakt en waar nodig aangevuld.

De formele lancering van de website vond plaats op dinsdagavond 9 oktober 2018 tijdens de opening van de Dutch Earth Week in Maastricht.

Voor nieuwsberichten, inspirerende voorbeelden en handige tips volg je ook de social media accounts van ‘Nieuwe Energie in Limburg.nl.

Heb je zelf een goede tip of wil jij je ervaring met duurzame energie delen met de mensen in jouw gemeente via het digitale energieloket ‘Nieuwe Energie in Limburg.nl’? Dan is het loket op zoek naar jou!
Stuur een bericht naar info@nieuweenergieinlimburg.nl.

Nieuwe energie voor het vernieuwde energieloket van en voor Limburgers!

Kalender