Stel uw vraag Subsidie

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis weer open voor eigenaar-bewoners
28 Juni 2019

Goed nieuws voor woningeigenaren die aan de slag willen met het isoleren van hun huis: Na een tijdelijke stop gaat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor woningeigenaren en bewoners weer open! Naar verwachting kunnen woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag indienen. 


Dit werd vrijdag 28 juni 2019 door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bekend gemaakt via een nieuwsbericht. Op de website van RVO.nl publiceert RVO meer informatie over de regeling. Bijvoorbeeld informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces. De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties.


Waarvoor?
De SEEH stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen. Wil een eigenaar én bewoner hiervoor in aanmerking komen, dan moet deze minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning hebben uitgevoerd en betaald. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, gevel- en muurisolatie, HR++ glas, dakisolatie en vloer- en bodemisolatie.  Na uitvoering en betaling vraagt de eigenaar én bewoner de subsidie zelf aan via www.rvo.nl/seeh. De voorwaarden zijn ook terug te vinden op www.rvo.nl/seeh.


€ 84 miljoen subsidie beschikbaar
Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH eigenaar én bewoner € 84 miljoen subsidie beschikbaar (landelijk). Het voornemen is om vervolgens vanaf 1 januari 2021 investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen te subsidiëren vanuit de te verbreden regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de ISDE is dan tot en met 2030 ook subsidie beschikbaar om woningen te isoleren.


Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland / www.RVO.nl


 

Subsidie voor isolatiemaatregelen wordt opnieuw opengesteld.

Kalender