Stel uw vraag Subsidie

Uitbreiding stimuleringslening Duurzaam Thuis provincie Limburg
2 Maart 2020

Sinds 2 maart 2020 zijn de voorwaarden rondom de stimuleringslening Duurzaam Thuis van de Provincie Limburg vernieuwd. Naast de onderhandse en de hypothecaire stimuleringslening is het sinds maart 2020 ook mogelijk om stimuleringsmaatregelen te financieren met een Verzilverlening.

De onderhandse en de hypothecaire stimuleringsleningen van de provincie Limburg zijn al enkele jaren aan te vragen voor het financieren van duurzaamheidsmaatregelen en maatregelen om uw woning levensloopbestendig te maken. U betaalt daarvoor gedurende de looptijd van 10 jaar (of 15 jaar, afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag) maandelijks een zeer aantrekkelijke rente en aflossing. Bij duurzaamheidsmaatregelen kunt u denken aan isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatie, HR++(+) glas en dakisolatie. Ook het aanschaffen van zonnepanelen, een warmtepomp, een aansluiting op een warmtenet en een investering in een postcoderoosproject vallen onder de maatregelen. Bij levensloopbestendigheidsmaatregelen kunt u denken aan maatregelen de nodig zijn om langer veiliger thuis te kunnen wonen, zoals een traplift, het verwijderen van drempels en het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond.

De Verzilverlening is nieuw in het pakket van de Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis van de provincie Limburg. Ook deze lening is bestemd voor het treffen van stimuleringsmaatregelen in en aan de woning. Alleen wordt dit type lening verstrekt op basis van een hypothecaire akte op basis van de overwaarde van de bestaande woning. U betaalt geen maandelijkse rente en aflossing, omdat de rente bij de schuldrest wordt opgeteld. Aan het einde van de looptijd, te weten bij verkoop van de woning (of bij overlijden), dient de lening afgelost te worden.

Wilt u meer informatie of weten of u in aanmerking komt voor een van de drie leningen? Kijk dan voor alle informatie en de voorwaarden op de website van de provincie Limburg.

Kalender