Stel uw vraag Subsidie

Tijdelijke verhoging subsidie Energiebesparing Eigen Huis
26 Mei 2020

Vanaf 1 juni 2020 kunnen woningbezitters tijdelijk gebruik maken van een verhoogde subsidie voor goede isolatie van hun woning. Met die tijdelijke verhoging krijgt een huiseigenaar ongeveer 30 procent van de kosten terug. Woningisolatie is daarmee nu nog voordeliger.

De subsidie Energiebesparing Eigen Huis bestaat sinds september 2019 en is onderdeel van het klimaatakkoord. De subsidie is normaal 20 procent van de kosten. Maar tussen 1 juni en 31 december 2020 krijgt een woningeigenaar tijdelijk ongeveer 30 procent terug op de kosten. Het kabinet wil huiseigenaren en VvE’s in deze onzekere tijden zo extra helpen bij het verduurzamen van hun woning.

SEEH voor particuliere woningeigenaren:

Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag.

SEEH voor VvE:

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE's hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw.

Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging. De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. U vindt deze op onderstaande links.

Voorwaarden particuliere woningeigenaren

 

Voorwaarden voor VvE

De nieuwe subsidiebedragen per maatregel moeten nog worden gepubliceerd in de Staatscourant. Daarna vindt u de aangepaste bedragen op de SEEH-pagina's van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en op de digitale formulieren. Tot die tijd kunt u gebruik blijven maken van de huidige uitvoerdersformulieren. Mocht u in aanmerking komen voor het nieuwe subsidiebedrag dan wordt dit automatisch vanuit RVO toegekend. Zodra er meer bekend is, communiceren wij hierover.

Kalender