Stel uw vraag Subsidie

Voorkomen van wateroverlast
15 Juni 2020

Hevige regenbuien komen in Limburg steeds vaker voor. Ook na zo’n warm en droog voorjaar kan dat gebeuren. Door die aanhoudende droogte is de kans op wateroverlast juist groter. Als het plotseling hard gaat regenen, trekt water minder goed in de bodem. Hevige buien veroorzaken daardoor plotselinge wateroverlast en kunnen ook voor jou grote gevolgen hebben.


Waterorganisaties en gemeenten nemen al maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress in jouw omgeving te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Deze maatregelen zijn onvoldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen. Daarom hebben we jouw hulp nodig. Samen maken we het verschil!

Als inwoner kun je op verschillende manieren aan de slag met jouw omgeving klimaatbestendig maken. Door jouw bijdrage help je mee aan het voorkomen van wateroverlast, droogte, hittestress  en verbeteren van de waterkwaliteit. Kijk voor meer informatie of inspiratie op www.waterklaar.nl en bepaal zelf welke maatregelen jij kunt nemen.

Lees de tips op www.wachtnietopwater.nl en kom op tijd in actie tegen wateroverlast. Het is in het belang van jouw veiligheid en die van anderen.

Kalender