Stel uw vraag Subsidie
Terug

Gegevens project

Gemeente
Klik voor meer info

Breder aan de slag

VvE zonnecoach Buurkracht

Enexis Huis Limburg

Leuk wijzer worden met energie! In Maastricht staat het Enexis Huis Limburg. Het Enexishuis was zo’n 100 jaar geleden nog een belangrijk schakelstation. Nu laten we er energie leven. Voor jong en oud. Het is de plek om te bezoeken als je thuis wilt verduurzamen, maar niet goed weet waar je het beste kunt beginnen. Ervaar er hoeveel invloed je manier van leven heeft op je energierekening en doe tal van ideeën op. Wil je het echt grondig aanpakken? Dan kun je om de tafel gaan zitten met een energiecoach. Vergeet ook niet in de woonkamer een energie-tijdreis te maken. Je zult merken: na een bezoek aan het Enexis Huis Limburg ga je morgen al heel anders om met energie dan vandaag.

Beleef hoe kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken.

Het Enexis Huis Limburg laat zien hoe je met een beperkt budget al flink kunt besparen. Met materialen die gewoon in de doe-het-zelfzaak te krijgen zijn en die je gemakkelijk zelf kunt installeren. 

Van ‘het kan niet op’ naar ‘het mag niet op’ in één kamer.

Maak met je gids een tijdreis in de woonkamer van het Enexis Huis Limburg en ervaar hoe het energiedenken in Nederland de afgelopen 100 jaar veranderde van ‘het kan niet op’ naar ‘het mag niet op’.

Zonnepanelen, ‘smart charging’, warmtenetten, biogas, windmolens. Ontdek de waarde van alle technieken die worden gebruikt om de overgang te maken naar een volledig duurzame energievoorziening. Verhoog bijvoorbeeld eigenhandig de intensiteit van de zon en zie hoeveel apparaten in huis hiervan profiteren. 

Ervaar hoe duurzame energiebronnen werken. Het is leuker dan je denkt!

Haal uit je huis wat erin zit en bespaar straks maximaal op energie.

Ga met een energiecoach van de gemeente om de tafel zitten om de meest rendabele besparingsmaatregelen voor je eigen huis helder te krijgen. Je kunt zo ver gaan als je zelf wilt. De energiecoach kan er zelfs voor zorgen dat je straks helemaal geen energierekening meer krijgt. Maak meteen even een afspraak.

Een kijkje nemen kost niets, dus loop gerust binnen.

Het huis is alleen op afspraak geopend.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Kom langs en ontdek hoeveel energie je kunt besparen in je eigen huis

Kalender