Stel uw vraag Subsidie

Duurzaam Sittard

Om woningeigenaren, huurders en kleine bedrijven die geen zonnepanelen op hun eigen dak willen of mogen leggen de gelegenheid te geven duurzame elektriciteit op te wekken heeft de overheid de PostCodeRoos-regeling in het leven geroepen. Deze regeling biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting. Het financieel rendement op de investering voor de deelnemers ligt tussen de 6 en 7 procent. Voorwaarde is dat de deelnemers in de buurt wonen, dat wil zeggen binnen een zogenaamd postcoderoosgebied. 


Niet commercieel - Binnen de gemeente Sittard-Geleen biedt de Coöperatie Duurzaam Sittard inwoners de gelegenheid te participeren in een aantal projecten. De Energie Coöperatie Duurzaam Sittard is in augustus 2018 opgericht. Het bestuur van de Coöperatie bestaat uit vrijwilligers, die belangeloos de Coöperatie leiden en werkt niet commercieel. 


Het eerste project op de daken Linde 6 in Sittard is in juni 2019 gerealiseerd. In 2020 is het tweede project bij Schildersbedrijf Leo Meures opgeleverd. 


Medio 2020 telt de coöperatie reeds 41 leden die deze twee projecten mogelijk hebben gemaakt.  De deelnemers wonen in het postcodegebied 6131 tot en met 6137.


Nieuwe projecten - Op de website www.duurzaamsittard.nl worden tijdig de nieuwe projecten aangekondigd alsmede de postcodegebieden welke binnen de projecten vallen. 


Geïnteresseerden kunnen inschrijven! 


De Coöperatie Duurzaam Sittard is ook in overleg om projecten in Geleen te realiseren 


Meer informatie over deze regeling en de uitleg van het begrip vindt u op de websites van www.duurzaamsittard.nl en RVO over de Postcoderoos


 

Zon op andermans dak!

Kalender