Stel uw vraag Subsidie

Zonnige bedrijfsdaken 2.0 en laadpunten
23 September 2021

Zonnige bedrijfsdaken 2.0
Gemeente Maastricht, MEA en SIM willen bedrijven en VvE's met daken vanaf circa 200 m2 in Maastricht ondersteunen bij de eerste stappen naar een zonne-energieproject op hun dak. Dit doen wij onder de naam Zonnige Bedrijfsdaken 2.0. Wij hebben diverse, voornamelijk imburgse experts, gevraagd hierbij te helpen. Zonnepanelen op het dak zijn goed voor het milieu, maar ook voor u en uw VvE. Door dit samen te doen, kunnen we een groot verschil maken en het levert diverse voordelen op. Laten we Maastricht samen een stukje duurzamer maken!


Webinar
In deze online informatiebijeenkomst speciaal voor VvE's vertellen wij u alles over dit project en hoe u kunt deelnemen.


Persoonlijk gesprek & dak-scan
Voordat u aan de slag gaat met zonnepanelen, is het prettig en verstandig om te weten of uw dak überhaupt geschikt is en of de businesscase rendabel is. Indien u op basis van het bijwonen van een informatiebijeenkomst of -webinar en het lezen van deze brochure meer interesse hebt gekregen in een zonne-energieproject op uw dak, dan gaan we
graag 1op1 het gesprek met u aan. Op basis van de door u ingevulde inventarisatielijst met informatie en behoeften kunnen de experts met u overleggen over de technische mogelijkheden en voorwaarden, het opwek-potentieel en de te nemen vervolgstappen.
Tevens krijgt u een eerste inzicht in de kosten en opbrengsten die nodig zijn om een businesscase voor te bereiden. Deze informatie kan Zonnige Bedrijfsdaken 2.0 u vervolgens aanbieden in een persoonlijke dak-scan.


Laadpunten
Heeft uw VvE al nagedacht over laadpunten voor elektrische auto’s? Het kan lastig zijn deze te realiseren voor een VvE, maar u krijgt er binnenkort zéker mee te maken. Wist u dat vanaf 2030 in Nederland geen benzine- en dieselmotoren meer op de markt zijn? Leden van uw Vve zijn er wellicht al mee bezig. U kunt dus beter goed voorbereid zijn. De gemeente Maastricht stimuleert de aanleg van private laadpalen en wil daarbij helpen. Zo proberen we drempels te verlagen en de druk op onze gezamenlijke openbare ruimte te verminderen. Gelukkig is er al veel uitgedacht om VvE’s hierbij te helpen. We praten u bij over wat kan en hoe. En we horen graag waar u nog tegenaan loopt.


Aanmelden


Ook in 2021 is de VvE Energiebalie Maastricht er voor u. Lees meer over de VvE Energiebalie Maastricht