Stel uw vraag Subsidie

VvE-energiebalie Maastricht

U wilt u appartementencomplex zo energiezuinig en duurzaam mogelijk maken. Dat vraagt uitzoekwerk. Een deel daarvan hebben wij voor u gedaan. De VvE-energiebalie helpt u stap voor stap op weg.    • Start met een goed energieadvies! Tot 10 december 2021 is er een subsidieregeling in Maastricht speciaal voor VvE’s! U kunt deze aanvragen om een energiescan uit te laten voeren door een erkende adviseur. Wees er snel bij, want op = op!

  • Wij organiseren ook in 2021 een groot aantal informatieve en inspirerende activiteiten voor u als VvE bestuurder of appartementseigenaar. Bekijk ze op onze kalender.

  • De VvE-energiebalie Maastricht is een digitale balie die u de weg wijst als u uw appartementencomplex wilt verduurzamen. Deze website is gebouwd op basis van een specifiek voor VvE’s ontwikkeld stappenplan boordevol informatie, tips en tricks die u verder helpen tijdens de fases van Verkennen, Voorbereiden en Uitvoeren van uw verduurzamingstraject.


Bouw- of installatiebedrijven die voor VvE's werken en specifieke technische vragen hebben, kunnen contact opnemen met de WoonWijzerWinkel Limburg.


In drie fases naar een duurzamere woning. 
Zie ook de pdf: Verkennen, voorbereiden, uitvoeren

U begint met oriënteren. Hoe staat uw gebouw ervoor?

Start met verkennen.

U heeft een beeld van uw plannen om te verduurzamen.

Ga verder met voorbereiden.

 

U weet wat er in uw gebouw gaat gebeuren en wanneer.

Klaar om uit te voeren.

De VvE-Energiebalie verzorgt onder andere informatiebijeenkomsten, trainingen en inspiratiebezoeken.

Bekijk het activiteitenoverzicht.

 

De VvE-energiebalie Maastricht...

  • is een digitale balie die u de weg wijst als u uw appartementencomplex wilt verduurzamen.
  • organiseert informatiesessies, trainingen en inspiratiebezoeken voor Verenigingen van Eigenaren.
  • heeft als doel besturen en mede-eigenaren te informeren, inspireren, motiveren en wegwijs te maken als het aankomt op het verduurzamen van een appartementencomplex.
  • vindt het belangrijk dat VvE's werken op basis van een gedegen advies. VvE's kunnen energieadvies krijgen van energiecoaches of maatwerkadviseurs inschakelen. We raden VvE's aan de geadviseerde maatregelen op te nemen in hun meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Zodat elke VvE straks een duurzaam MJOP heeft.
  • is opgericht met steun van Interreg en Europa en de provincie Limburg.
  • is er ook in 2021 voor u. De ervaringen van de deelnemers aan activiteiten van de VvE Energiebalie zijn zeer positief. Daar zijn we blij mee. Daarom gaan we in 2021 u extra actief ondersteunen met de VvE Energiebalie Maastricht.

Hulp bij het verduurzamen van uw VvE!