Stel uw vraag Subsidie

VvE-energiebalie Maastricht

U wilt u appartementencomplex zo energiezuinig en duurzaam mogelijk maken. Dat vraagt uitzoekwerk. Een deel daarvan hebben wij voor u gedaan. De VvE-energiebalie helpt u stap voor stap op weg.    • Wij organiseren informatieve en inspirerende activiteiten voor u als VvE bestuurder of appartementseigenaar. Bekijk ze op onze kalender.

  • De VvE-energiebalie Maastricht is een digitale balie die u de weg wijst als u uw appartementencomplex wilt verduurzamen. Deze website is gebouwd op basis van een specifiek voor VvE’s ontwikkeld stappenplan boordevol informatie, tips en tricks die u verder helpen tijdens de fases van Verkennen, Voorbereiden en Uitvoeren van uw verduurzamingstraject.

  • Veel informatie op deze website komt u ook van pas bij het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s bij uw VvE. Specifiek over dit onderwerp heeft de VvE energiebalie Maastricht in 2021 een webinar georganiseerd. De dia’s in deze presentatie bevatten veel nuttige informatie en links. Daarnaast verwijzen wij u naar de ‘Mobimarkt’ op Maak de Beweging.


Bouw- of installatiebedrijven die voor VvE's werken en specifieke technische vragen hebben, kunnen contact opnemen met de WoonWijzerWinkel Limburg.


In drie fases naar een duurzamere woning. 
Zie ook de pdf: Verkennen, voorbereiden, uitvoeren

U begint met oriënteren. Hoe staat uw gebouw ervoor?

Fase 1 - Verkennen

U heeft een beeld van uw plannen om te verduurzamen.

Fase 2 - Voorbereiden

 

U weet wat er in uw gebouw gaat gebeuren en wanneer.

Fase 3 - Uitvoeren

De VvE-Energiebalie verzorgt onder andere informatiebijeenkomsten, trainingen en inspiratiebezoeken.

Bekijk het activiteitenoverzicht.

 

De VvE-energiebalie Maastricht...

  • is een digitale balie die u de weg wijst als u uw appartementencomplex wilt verduurzamen.
  • organiseert informatiesessies, trainingen en inspiratiebezoeken voor Verenigingen van Eigenaren.
  • heeft als doel besturen en mede-eigenaren te informeren, inspireren, motiveren en wegwijs te maken als het aankomt op het verduurzamen van een appartementencomplex.
  • vindt het belangrijk dat VvE's werken op basis van een gedegen advies. VvE's kunnen energieadvies krijgen van energiecoaches of maatwerkadviseurs inschakelen. We raden VvE's aan de geadviseerde maatregelen op te nemen in hun meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Zodat elke VvE straks een duurzaam MJOP heeft.
  • is opgericht met steun van Interreg en Europa en de provincie Limburg.

Hulp bij het verduurzamen van uw VvE!

Kalender