Stel uw vraag Subsidie

Leer uw gebouw beter kennen

Start


Wanneer u de mogelijkheden voor verduurzaming van uw VvE-pand verkent, komt u voor een aantal technische vragen te staan, zoals hoe u als VvE het beste de vloer, het dak en de gevels kunt isoleren. Is het pand wellicht het beste van binnenuit te isoleren of toch maar isoleren van buitenaf? Hoe hangt na-isolatie van het pand samen met de juiste manier van ventileren? En hoe zit het met de keuze voor een nieuwe duurzame verwarmingsbron en verwarmingssysteem? En welk type advies heeft de VvE daarbij nodig?


Met dit soort vragen helpen wij u op weg in de brochure Leer uw gebouw beter kennen. Zo krijgt u een indruk van de punten waar in uw complex winst is te boeken.


Energieadvies


 


In veel gevallen is het een goed idee een energieadviseur in te schakelen. VvE’s tot 10 woningen kunnen voor een rapport op maat terecht bij de VvE Energiecoach van het CNME. Met hem of haar bespreekt u thuis uw behoeftes en die van uw mede-eigenaren. Op basis van dit bezoek maakt de coach een adviesrapport op maat. Dit rapport geeft u handvatten om uw verduurzamingsproject vorm te geven. Een energiecoach boekt u via www.cnme.nl/energiecoaches. Bekijk ook de video over de VvE-energiecoaches op Youtube.


Voor VvE’s vanaf 10 woningen verwijzen wij naar www.maatwerkadviesvoorwoningen.nl en centraalregistertechniek.nl/kwaliteitsregister voor energieadvies op maat.


Voor VvE’s is het mogelijk subsidie aan te vragen voor een maatwerkadvies: subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).


Is uw VvE georganiseerd?


Tot slot is het handig om te weten of uw VvE voldoende georganiseerd is om een project te beginnen. Lees u goed in.


Links


Kalender