Stel uw vraag Subsidie

Groene thuistips op een rij
3 April 2020

Door corona ziet de wereld er ineens anders uit. Ook de komende weken zitten de meeste mensen nog thuis. Wat kun je doen om de tijd makkelijker door te komen? Check deze groene tips voor een duurzame thuisdag.

Ga op lampenjacht! Spoor jouw laatste gloei- en halogeenlampen op en vervang ze door ledverlichting. Dat is energiezuinig, milieuvriendelijker en beter voor de portemonnee. Geen idee welke ledlamp je online moet bestellen? Ga naar de keuzehulp van MilieuCentraal.

Heb jij een paar restjes in de koelkast liggen? Kies voor een kliekjesdag. Check deze recepten voor restjes en voorkom voedselverspilling. Probeer ook op maat te koken en vooral plantaardig te eten.

Misschien is jouw zolder ook een opslag voor oude spullen. Kijk wat de moeite waard is om een tweede leven te geven. Repareer oude spullen of bewaar het voor de kringloopwinkel. Check deze tips om kleding op te lappen of ga naar dit stappenplan voor het repareren van apparaten.

Groene vingers? Maak je tuin lenteklaar! Krijg tips voor het verwijderen van onkruid en groene aanslag of bouw je eigen insecten- of bijenhotel. En maak een ontwerp voor een groenere tuin en haal alvast de tegels eruit.

Vloerisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Ontdek wat de volgende stap is naar een energiezuinig huis. Check jouw woning en krijg advies op maat via Verbeterjehuis.   

Kalender