Stel uw vraag

Subsidies en leningen

Van vloerisolatie tot warmtepomp: hoe betaal je zo'n investering? Maak gebruik van subsidies en leningen: daarmee kun je, je kosten flink omlaag brengen.

Sinds 15 augustus 2019 kun je ongeveer 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je ten minste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je een bonussubsidie krijgen. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je eigenaar van het huis zijn én er zelf wonen. Woon je in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE), dan kun je ook kiezen voor de subsidieregeling voor VvE’s.

De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling. Je kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening.

Goed om te weten: je kunt de aanvraag pas vanaf 2 september indienen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deze lening wordt door de Provincie Limburg ter beschikking gesteld voor tal van energiebesparingsmaatregelen, denk aan isolatie van spouw, dak, vloer of gevel. Maar ook voor duurzame opwekking, bijvoorbeeld door zonnepanelen of een warmtepomp. Verder kan er ook geleend worden om de woning levensloopbestendig te maken en/of asbest te verwijderen. Meer info lees je hier

De ISDE-subsidie is een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Meer informatie lees je hier. Let op: vraag deze subsidie aan binnen 6 maanden na de aanschaf en installatie.

Deze lening is bij het Nationaal Energiebespaarfonds ter beschikking gesteld voor het financieren van energiebesparende en duurzame energieopwekkende maatregelen. Meer informatie is te vinden op: energiebespaarlening.

Om er zeker van te zijn dat je geen subsidie mis loopt, check altijd de energiesubsidiewijzer. Hierin staat op de rij welke energiesubsidies voor jouw gemeente actueel zijn. 

Er zijn interessante subsidies en duurzaamheidsleningen beschikbaar.

Energieheld

Lees meer >>

Maatregelen in beeld

Kalender