Stel uw vraag Subsidie

Subsidies en leningen

Van vloerisolatie tot warmtepomp: hoe betaal je zo'n investering? Maak gebruik van subsidies en leningen: daarmee kun je, je kosten flink omlaag brengen.

Sinds 15 augustus 2019 kun je subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je ten minste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je een bonussubsidie krijgen. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je eigenaar van het huis zijn én er zelf wonen. Woon je in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE), dan kun je ook kiezen voor de subsidieregeling voor VvE’s.

De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling. Je kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

LET OP: Tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 geldt een tijdelijke verhoging van de SEEH van 10% tot ongeveer 30% van de investeringskosten. 

Minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen? Langer zelfstandig thuis wonen? Meedoen met een postcoderoosproject? En wil je hiervoor geld investeren? De Provincie Limburg biedt je hierbij ondersteuning in de vorm van een stimuleringslening en/of een verzilverlening. Meer info lees je hier.

Wil je voor je huis een warmtepomp of zonneboiler kopen? Kijk dan of je gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee krijgt je een deel van de kosten terug, nadat je het apparaat gekocht hebt. Zo kun je jouw huis duurzaam verwarmen tegen lagere kosten.

De ISDE-regeling loopt van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2020. Deze subsidie is bestemd voor:

- particulieren met een burgerservicenummer (BSN)

- buitenlandse particulieren met een (vakantie)woning in Nederland

Meer informatie lees je hier. Let op: vraag deze subsidie aan binnen 6 maanden na de aanschaf en installatie.

Deze lening is bij het Nationaal Energiebespaarfonds ter beschikking gesteld voor het financieren van energiebesparende en duurzame energieopwekkende maatregelen. Meer informatie is te vinden op: energiebespaarlening.

Check altijd de energiesubsidiewijzer. Hier vind je welke energiesubsidies voor jouw gemeente actueel zijn.

Er zijn interessante subsidies en duurzaamheidsleningen beschikbaar.

Energieheld

Lees meer >>

Kalender