Stel uw vraag Subsidie

AardgassToppers 2018
12 Oktober 2018

AardgassToppers: Hèt event voor gemeenten, organisaties, energiecoöperaties, corporaties en bedrijven uit die werken aan Nieuwe Energie en een Aardgasloze gebouwde omgeving in Noord- en Midden-Limburg.


 

Na het succesvolle event Klimaattoppers 2017, werd dit jaar op 12 oktober AardgassToppers 2018 gehouden. Hèt event voor gemeenten, organisaties, energiecoöperaties, corporaties en bedrijven uit die werken aan Nieuwe Energie en een Aardgasloze gebouwde omgeving in Noord- en Midden-Limburg.

Het event kende met L1-weerman Leon Rademakers een interessante opwarmer. Vervolgens is aan de hand van workshops kennis gedeeld, inspiratie opgedaan en zijn weer vele waardevolle contacten gelegd. 

Ric Leenders van Antares en Thijs Kurstjens van W/E hebben ons bijgepraat over de route die woningcorporaties lopen richting energieneutraal en aardgasloos. De Hanze Hogeschool bracht het energiespel We Energy Game mee, waar deelnemers aan de hand van een bord- en rollenspel een virtuele gemeente energieneutraal is gemaakt. Discussie alom rond de wind- en zonneparken die in 1,5 werden geplaatst. Sanne Dietz van Hier Verwarmt heeft met het spel 'Hier begint het' duidelijk gemaakt hoe inwoners op een ludieke manier bereikt kunnen worden zodat ze zich gaan afvragen wat 'aardgasloos' betekent in de eigen situatie. Roozbeh Nikdel, projectleider energietransitie van de gemeente Eindhoven heeft uit de doeken gedaan hoe zij het concreet aanpakken, bijvoorbeeld in één van de aangewezen pilotwijken Het Ven. Piet Selen van EnergieKronenberg en Paul Vereijken van de gemeente Horst aan de Maas hebben toegelicht hoe de kern Kronenberg onderweg is naar energieneutraal in 2030. 

Met beperkte hulpmiddelen hebben de deelnemers op een ludiek manier iets verzonnen om de denkbeeldige aarde te redden, zie foto.

AardgassToppers 2018 succesvol verlopen

Kalender