Stel uw vraag Subsidie

Duurzaamheidslening succes!
26 Oktober 2018

Steeds meer Limburgers verduurzamen hun huis met behulp van de Stimuleringslening Duurzaam Thuis van de Provincie Limburg. Gedeputeerde Koopmans reikte op 25 oktober 2018 in Roermond de tienduizendste groene lening uit aan een Roermonds echtpaar, dat hiermee zonnepanelen aanschaft. De Provincie Limburg heeft dit jaar al € 20 miljoen aan leningen verleend. Dat is een toename van circa 20% ten opzichte van vorig jaar. Deputé Geurts, verantwoordelijk portefeuillehouder voor de energietransitie in Limburg, wil de vergroening van de Limburgse huizen versnellen door de komende vijf jaar jaarlijks minimaal € 30 miljoen aan leningen aan Limburgse huishoudens te verstrekken. Limburg loopt voorop met duurzaamheidsleningen.  


De Stimuleringslening Duurzaam Thuis wordt verstrekt aan zowel eigenaren als huurders, die hun woning energievriendelijk of levensloopbestendig maken. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp, het isoleren van de woning evenals het verwijderen van asbest van daken of het plaatsen van een traplift. Ook een combinatie van die maatregelen is financierbaar. De maximale lening bedraagt € 35.000,- voor huiseigenaren en € 25.000,- voor huurders.


Ook verduurzamen met behulp van deze stimuleringslening? Op de website van de Provincie Limburg vind je meer informatie en het aanvraagformulier.

Limburg loopt voorop met duurzaamheidsleningen

Kalender