Stel uw vraag Subsidie

Wilt u ook zonnepanelen op het dak van uw VvE?

De VvE Zonnecoach kan u en uw Vereniging van Eigenaren (VvE) daarbij helpen. De VvE Zonnecoach begeleidt VvE's en appartementseigenaren die zonnepanelen willen. Onze coaches zijn deskundig, onafhankelijk, persoonlijk en toekomstgericht. De VvE Zonnecoach is een initiatief van Enexis Groep en VvE Belang, zonder winstoogmerk.


De VvE Zonnecoach biedt u een volledige begeleiding van A tot Zonnepanelen. Hoe het werkt? Lees het hieronder en kijk op de website VvE Zonnecoach.nl.


Let op: dit project is beschikbaar voor woningeigenaren in een VvE (vereniging van eigenaren) én er wordt een bijdrage van € 1.500,- inclusief BTW per VvE gevraagd.

Stap 1: Na de online intake via vvezonnecoach.nl neemt een van de onze Zonnecoaches telefonisch contact met u op. In het telefoongesprek bespreken we uw wensen. Wij analyseren de mogelijkheden en stellen een overzichtelijk adviesrapport op compleet met een legplan van de zonnepanelen, kosten en opbrengsten van de installatie en de terugverdientijd. In het rapport beantwoorden we ook de meest gestelde vragen, met name over de BTW-teruggave en de salderingsregeling.

Stap 2: Wij komen het adviesrapport persoonlijk met u bespreken. Daarna gaan we de appartementseigenaren informeren en raadplegen, bijvoorbeeld met een informatieavond of een inloopspreekuur.

Stap 3: We helpen u met het opstellen van een voorstel waar de (algemene of extra) ledenvergadering over kan stemmen.

Stap 4: Na het akkoord van de leden stellen we een bestek op waarmee u bij verschillende installateurs een offerte kunt aanvragen. Vervolgens vergelijken wij deze offertes met onze offertebeoordelingstool. Zo kunt u snel zien welke offerte het beste aan uw wensen voldoet.

Stap 5: Tot slot geeft u toestemming aan de installateur van uw keuze. De installatie wordt geplaatst en de VvE kan gaan genieten van zijn eigen zonnestroom.

Dit complete traject biedt de VvE Zonnecoach aan tegen de kostprijs van € 1.500,- inclusief BTW. Mocht de Algemene Leden Vergadering negatief besluiten, dan ontvangt u een creditnota van € 350,- inclusief BTW.

VvE's worden volledig begeleid, van "A" tot "Z"onnepanelen.

Kalender